Fyzická zátěž na pracovišti - co na únavu a vyčerpání?

Celá řada profesí dokáže být psychicky či tělesně náročná. Hledáte, co na únavu a vyčerpání? A dá se fyzická zátěž na pracovišti zvládnout?

Fyzická zátěž na pracovišti - co na únavu a vyčerpání?

Cítíte se vyčerpaní? Nenechte problém vyhnít!

Psychická i fyzická zátěž na pracovišti (nebo kdekoli jinde), zejména pokud je dlouhodobá, je vážná věc. Někteří mají bohužel stále tendenci tento problém bagatelizovat. Přitom je dávno prokázané, že stres z práce má na zdraví stejně negativní vliv, jako třeba návykové látky. 

Během náročných situací organismus produkuje hormony, které mají za úkol obranu. To je v pořádku v jednorázové situaci - třeba při nehodě. Jenže za předpokladu, že se nacházíte pod zátěží prakticky nonstop, svítí v mozku červená kontrolka, která po čase už nejde lehce vypnout. 

Zvykněme si pečovat o své fyzické a duševní zdraví. Tvoří neoddělitelnou dvojici, která určuje, jak kvalitní život budeme mít. 

Naučte se odpočívat

Říká se, že ten, kdo pracuje hlavou, by měl odpočívat aktivně - sportem, prací na zahrádce nebo třeba cestováním. Lidé s fyzicky náročnou profesí by po práci měli zvolnit a zaměstnat mozek např. četbou knih, meditací či relaxem u rybaření. Zkrátka a dobře by mělo být vše v rovnováze. 

Fyzická zátěž na pracovišti - co na únavu a vyčerpání?

Odpočinek je ale malé umění. Kromě práce máme tzv. druhou směnu. Je potřeba nakoupit, uklidit, provést opravy na domě nebo na autě, zařídit pochůzky na úřadě a postarat se o děti. Seznam povinností nebere konce. Jak by taky mohl - život plyne dál a dál a tak nikdy nemůžeme mít hotovo. Nečekejte proto s odpočinkem na okamžik, až si odškrtnete poslední splněný úkol. Čekali byste marně. Místo toho si z relaxace udělejte každodenní bod, kterému se musíte věnovat. Naplánujte si na odpočinek čas.

A co na únavu a vyčerpání? Zkuste ženšen!

Potřebujete každý den pořádnou kávu, tzv. smrťáka? A co takhle zkusit místo ní ženšen? Účinky jsou podobné - podpoří vitalitu, pomůže zabojovat s únavou a dodá vám energii do celého těla. Ženšen působí jak na psychiku, tak na tělesnou schránku. Dokonce můžete pocítit jeho vliv i v intimním životě.

Výhodou ženšenu je, že neobsahuje kofein. Je proto skvělý i pro lidi, kteří kofein nesnesou.

Ženšen lze pohodlně užívat v kapslích, které obsahují kořen rozemletý na prášek. Je možné brát ho dlouhodobě. Vždy ale vyžadujte tzv. pravý ženšen s názvem C. A. Meyer. Na rozdíl od jiných odrůd je pěstován tak, aby si uchoval co nejvyšší možný obsah účinných látek. 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se