Znáte nejlepší bylinky na energii?

Ženšen, ginko biloba a maralí kořen - známé i méně známé bylinky na energii. Víte, jak mohou prospět i vám?

Znáte nejlepší bylinky na energii?

Moderní doba na nás klade vysoké nároky. Ať už jsou to pracovní nebo rodinné povinnosti, starosti s bydlením či velké množství koníčků, málokdo dnes může říci, že se necítí unavený. Probudit mysl a zabojovat s únavou pomohou bylinky na energii. Možností, jak je užívat, je více. Od čajů přes tinktury a kapky až po kapsle se sušenou rostlinou, které mívají nejsilnější účinky. Pojďme se podívat na tři rostliny, které jsou proti únavě ideální: 

Ženšen je poklad z Asie

Zde se využívá pro svou schopnost probudit tělo i mysl už tisíce let. Ten nejlepší ženšen byl výsadou jen těch nejdůležitějších osob. Dnes už to je jiné, přesto ale trvejte na prvotřídní kvalitě a poohlédněte se po ženšenu C. A. Meyer. Je pěstován a sklízen pouze za potřebných podmínek a díky tomu má vysoký obsah ginsenosidů. Ženšen má přezdívku Všehoj a ta ve velmi trefná. Je totiž sna úplně na všechno. Dodá energii unavenému tělu a zároveň povzbudí i psychiku. Jeho pomoc se projeví i v intimním životě a je vynikající bojovník se stresem. Kromě toho podpoří paměť a koncentraci. Ženšen využívaný zevně - např. v kosmetice - působí proti stárnutí pleti a život dodá i mdlým vlasům.

Z ženšenu užíváme kořen, nejlépe sušený rozemletý. Své využití mají také listy, ovšem s výrazně slabšími účinky. Jaké má ženšenový čaj účinky? Překvapí vás jako hrnek kafe!

Maralí kořen - že jste ho nikdy neviděli?

Název opravdu není moc známý. Vytrvalou rostlinu podobnou bodláku s růžovými květy ale pěstujeme i na našich zahradách, a tak jste se s ní už jistě setkali.

Proč maralí kořen? Jelen maral totiž během zimy vyhrabává tuto rostlinu, aby přečkal náročné období ve své domovině na Sibiři. Dodává mu sílu a má i vliv na jeho reprodukci.

Maralí kořen podporuje imunitu a také duševní zdraví. Stimuluje nervový systém a funguje jako adaptogen. Je to dobrý pomocník při únavě a vyčerpání. Opět u této byliny využíváme kořen, který má nejvíc účinků.

Ginko biloba - jinan dvoulaločný

Listy totoho stromu mají svůj specifický tvar, který ho činí rozpoznatelným na první pohled. Už strom samotný nám ukazuje, v čem tkví jeho síla. Vyniká svou dlouhověkostí a odolností. Žije až tisíce let a statečně se brání škůdcům i vlivům počasí. Podobné jsou i jeho účinky - podpoří stabilitu a duševní rovnováhu. Ginko biloba je skvělá na kognitivní funkce mozku a často ji užívají studenti a lidé, co se potřebují soustředit. Vedle toho ale také podporuje cirkulaci krve a oběhový systém.

Věnovali jsme se jen hrstce bylinek na energii, které existují. Obvykle je dobré kombinovat je tak, aby pokryly více našich potřeb. Dejte ale pozor - ne každá bylinka je vhodná k čemukoli, a tak raději nechte jejich volbu odborníkovi, nebo vsaďte na doplněk stravy s ověřeným složením.


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se