Proč jsem stále unavená? Tuto otázku si klade mnoho žen. Víme, co pomůže!

Také ptáte sama sebe, proč jsem stále unavená? Důvodů může být nespočet. Pokusíme se vám pomoci tuhle otázku rozklíčovat.

Proč jsem stále unavená? Tuto otázku si klade mnoho žen. Víme, co pomůže!

Nejčastěji má vliv životní styl

Je to velice obsáhlé téma a pochopitelně tak komplexní problém nelze vyřešit od stolu. Ale možná jste si i vy sami už všimli, že i lidé ve vašem okolí jsou vyčerpaní - fyzicky i psychicky. Bohužel žijeme v době, kdy jsou na nás kladeny vysoké nároky. Ženy jsou na tom možná ještě hůř, od nich společnost požaduje spoustu drobností. A stokrát nic umořilo osla.

Po osmi hodinách v práci nás čeká vyzvednutí dětí ze školek a kroužků. Nákup, příprava večeře a svačin na další den. Mezi tím poklidit domácnost, objednat babičku na vyšetření, zařídit reklamaci vysavače, naplánovat víkendový výlet, udělat s dětmi úkoly, vyvenčit psa a vyřídit ještě jeden pracovní telefon. Poznáváte se? A všimli jste si, že v tomto seznamu není čas na vaše koníčky a odpočinek? 

Přesto je dobré vyloučit zdravotní důvody únavy

Nejčastěji jsme vyčerpaní kvůli tomu, že si toho na sebe nakládáme moc. Vedle toho ale může být únava projevem nějakého onemocnění a to je dobré vyloučit. Obvykle pozorujeme další změny - vypadávání vlasů, bledá pokožka, zhoršená kvalita zubů a kůže, ale i zvláštní bolesti hlavy nebo malátnost. Únava je nespecifický symptom a proto případné zdravotní důvody odhalí jedině lékař. Určitě se nezapomeňte zmínit na preventivní prohlídce.

Pokud nemá vaše únava příčinu např. v podobě vysoké fyzické aktivity a pokud trvá déle než tři měsíce, nepodceňujte ji a řešte to s odborníkem.

Co na únavu a vyčerpání? Naordinujte si odpočinek

Může se vám to zdát až nereálné, ale jinak to nepůjde. Bez relaxace není možné žít. Začněte dostatečným spánkem - jedině během něj probíhají v těle ozdravné procesy, takže když málo spíte, zkrátka se nestihne vyčistit disk ve vašem počítači. Toto přirovnání k mozku je víc než trefné. 

Odpočinek by měl probíhat také aktivně a to během vašich koníčků. Žádné pro svůj rychlý životní rytmus nemáte? Pak si je budete muset najít! Čtení knih, procházky v lese nebo cvičení jógy podle televize jsou zdarma. 

Důležité sdělení: čas na odpočinek si musíte naplánovat. Stejně, jako návštěvu rodičovské schůzky. Jestli spoléháte na to, že se během dne snad najde chvilka, abyste si dali nohy na horu, není se čemu divit, když se ptáte, proč jsem stále unavená. Volný čas zkrátka nenastane sám od sebe. Pokud už v pondělí odpoledne toužebně vyhlížíte víkend, je něco špatně. Čas zvolnit je potřeba mít každý den.

Tělo i mysl povzbudí ženšen

Ve chvíli, kdy na sebe budete přísní a začnete poctivě odpočívat, můžete vzít na pomoc i bylinné prostředky pro povzbuzení energie. Takovým je třeba ženšen. Kořen pravého ženšenu je velmi silný a jeho účinky jsou dalekosáhlé. Jednak bojuje proti napětí a stresu. Probouzí vitalitu a podporuje soustředění a koncentraci. Je vynikající na duševní pohodu i fyzickou aktivitu. A příjemným bonusem je podpora v intimním životě. Ženšen je zkrátka výborný nakopávač s dlouhodobými účinky a rozhodně vám za něj vaše tělo poděkuje víc, než za energeťák!


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se