Vitamín B6: nedostatek znamená i další chybějící Béčka

Ačkoli známe celou skupinu vitamínů B, obvykle poukazuje nedostatek vitamínu B6 na deficit dalších kolegů. Přečtěte si, proč je dobré to řešit a jakou úlohu vlastně vitamín B6 má.

Vitamín B6: nedostatek znamená i další chybějící Béčka

Jeden za všechny, všichni za jednoho

Vitamínů B je celá řada a pravděpodobně je znáte spíš pod jejich dalšími názvy, např. kobalamin, kyselina listová či niacin. Každý jednotlivec má v lidském organismu svou konkrétní úlohu. Zároveň nám ale pomáhají také jako celek. Pokud se tedy zjistí nedostatek vitamínu B, téměř vždy se jedná o nedostatek celé skupiny. Je to také proto, že mívají podobné zdroje. Pokud tedy nejíte luštěniny, celozrnné obiloviny a vnitřnosti, může se vás tento problém týkat. Zjistěte v čem je vitamín B.

Vitamín B6, neboli pyridoxin

Ve své skupině vyniká tím, že se podílí na tvorbě červených krvinek. Dále má vliv na kvalitu kůže, vlasů a nehtů. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání a k normální psychické činnosti. Z toho vyplývá, že pokud máme vitamínu B6 nedostatek, projeví se to hlavně v oblasti nervové soustavy.

Cukání očních víček, mravenčení, únava. Tak se projevuje nedostatek vitamínu B6.

S Béčkem za duševní pohodou

Vitamíny skupiny B mají příznivý vliv na nervový systém. Pokud se cítíte bez života nebo jste snad zaznamenali drobné neurologické potíže, doporučujeme probrat s lékařem, jestli se vás nemůže týkat nedostatek Béčka

Vitamíny skupiny B mají příznivý vliv na mozek a nervový systém

Vitamín B6 pak doplníte snadno. Jezte hodně vajíček, celozrnných potravin, různé druhy masa, oříšky a semínka. Pokud vás zajímají spíše doplňky stravy s vitamínem B, hledejte takové, kde jsou i další účinné látky. Na podporu energie je vynikající třeba ženšen. 

Účinky ženšenu jsou prověřené tisíce let. Je to osvědčený prostředek proti únavě a stresu a můžete se spolehnout na podporu po fyzické i duševní stránce.
 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se