Vitamín B3, aneb Víte, jaké má niacin účinky?

Jeho třetím názvem je také kyselina nikotinová. Méně známý vitamín je prospěšný pro náš nervový systém a psychiku. Přečtěte si, jaké má niacin účinky, a ve kterých potravinách ho můžete najít.

Vitamín B3, aneb Víte, jaké má niacin účinky?

Ideální zástupce všech Béček

Vitamín B není jenom jeden. Existuje celá skupina, která se navzájem doplňuje. Také potravinové zdroje nejsou zcela stejné. 
Obecně o nich ale můžeme říci, že Béčka prospívají nervové soustavě, energetickému metabolismu a také nám pomáhají proti únavě a stresu.

Vitamín B3, neboli niacin či kyselina nikotinová, je ukázkovým zástupcem vitamínů skupiny B. Podívejme se na něj blíž a řekněme si, jaké má niacin účinky:

Proti vyčerpání i únavě

Co se týče toho nejdůležitějšího, tak má niacin účinky především na naši psychiku. Dokáže snížit míru únavy a podpořit odolnost vůči náročným situacím. V případě, že se cítíte unaveni nejen duševně, ale také fyzicky, doporučuje přidat k niacinu také další Béčka. 

Jste kuřáci, nebo si rádi dáte skleničku? V tom případě nejspíš bude mít váš organismus větší spotřebu vitamínu B3.

Potravinové zdroje vitamínu B3

Věříme, že tady si vybere každý! Co obsahuje niacin? Jednak je to maso. Do toho se počítají jaké vnitřnosti a ryby. Uvádí se, že běžná porce libového masa by měla postačit na pokrytí denní dávky niacinu. Vegetariáni mohou čerpat z luštěnin a celozrnných obilovin. Zajímavý zdroj vitamínu B jsou třeba kvasnice nebo slunečnice. Jak už jsme zmínili, v těchto potravinách naleznete zásobu i ostatních vitamínů skupiny B.

Niacin dokáže snížit míru únavy

Co když chci ještě víc energie?

Potřebujete víc energie? Kombinujte vitamín B s ženšenem! Je to rostlina osvědčená po celá staletí. K dostání jsou např. kapsle s mletým kořenem ženšenu. Dejte si pozor na to, aby se jednalo o tzv. pravý ženšen – Panax Ginseng. Ten je sklizený ve správnou dobu v dokonalé zralosti a díky tomu má silné účinky. Lze je přirovnat např. ke kávě, jen jsou dlouhodobé a bez vedlejších účinků, jako je třeba bolest žaludku. Ženšen je energie bez kofeinu. Určitě ho v kombinaci s vitamínem B vyzkoušejte!

V tomto článku jsme si řekli, jaké má niacin účinky, kde ho najít a s čím je dobré ho doplňovat. Přečtěte si i další zajímavé články na našem blogu. Dozvíte se, jak o sebe pečovat a které živiny je dobré zařadit do vašeho jídelníčku o něco častěji, než ty ostatní.
 

ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se